Գարդենիա

«Մխիթար Սեբաստացի» կրթահամալիր

Օշինդրի օգտակար և բուժիչ հատկությունները

Оставьте комментарий

Օշինդրի բոլոր տեսակներն ունեն ուղղաձիգ սլացիկ ցողուն, որի բարձրությունը հասնում է 1,5-2 մ։ Աբրոտան տեսակը պարունակում է կիտրոնի եթերային յուղ եւ ունի արտահայտիչ բուրմունք։ 

Յուղը կիրառվում է անքնության, բրոնխիտի, գրիպի, դեպրեսիայի, լարինգիտի եւ անգինայի, նյարդային հոգնածության, էրեկտալ բնույթի խնդիրների, տագնապային վիճակի, հաճախակի քրտնածության, պնեւմոնիայի, սրտային բնույթի այտուցման, վերքերի, տրոֆիկ խոցի, հեմատոմայի դեպքում։

Բույսն ուտելի է, այն օգտագործում են սոուսների եւ ապուրի մեջ, խառնում քացախին, ալկոհոլային խմիչքներին, հացաբուլկեղենի խմորին, մայոնեզին, այլ։ Չորացած տերեւները պահպանում են իրենց օգտակար հատկությունները մեկ տարի։

Քսուք.

  • Չորացրած, փոշիացրած տերեւը խառնեք կենդանական ճարպի կամ բուսայուղի հետ (1։4)։ Օգտագործեք վերքերի, այրվածքի, ցրտահարված հատվածների բուժման համար։
  • Բուսայուղով պատրաստված քսուքը փափկեցնում եւ խոնավացնում է մաշկը, ամրացնում մազարմատները, վերացնում թեփը։

Շարունակությունը՝ այստեղ

Реклама

Автор: shoghikpoghosyan

Ես Շողիկ Պողոսյանն եմ: Ծնվել եմ 1960թ. մարտի 21-ին: Ավարտել եմ Օրջոնիկիձեի անվան թիվ 11 դպրոցը: Ունեմ միջին մասնագիտական կրթություն: 1987թ.-ից աշխատում եմ «Մխիթար Սեբաստացի» կրթահամալիրում:

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s